Mire jó az 1 százalékos felajánlás?

Tavaly 27 százalékkal többen ajánlották fel adójuk 1 százalékát az EMIH-nek, mint egy évvel korábban. A növekvő támogatásnak és bizalomnak köszönhetően számos elképzelésünket megvalósíthattuk a Sóletfesztiváltól a Kóser Piac bővítéséig. Íme, a tavalyi eredményeinek 20 pontban:

 1. A Nemzetközi Holokauszt Emléknapon, január 27-én megnyitottuk a „70 év unokái” című köztéri fotókiállítást, melyen a holokauszt-túlélők és legfiatalabb családtagjaik, unokák, dédunokák szeretetteli együttélését jelenítettük meg.
 2. Jelentősen kibővítettük a legszigorúbb kósersági előírásoknak megfelelő élelmiszereket értékesítő üzletet, a Kóser Piac kínálatát a Dohány utcában. Az üzlet bejáratánál a múlt századi színes kóser gasztronómiai élet jelentőségét bemutató emléktáblát adtunk át áprilisban.
 3. Nagy népszerűségnek örvend az impozáns Novotel Szállodában, 2015-ben is 5 alkalommal megrendezett Hanna Klub, amelyen rendszeresen 150-180 nő vett részt.
 4. A Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat részeként az EMIH kezdeményezésére 2015-ben zsinagógák is bekapcsolódtak a programba, így a látogatók a zsidó hitélet legfontosabb színtereit is megismerhették.
 5. A magyarországi zsidóság életét bemutató TudáShalom kiállítás több vidéki város után Brüsszelbe is eljutott.
 6. Nagy mennyiségű adományt gyűjtöttünk össze a humanitárius válsággal küzdő Ukrajna szükséget szenvedő lakosai számára.
 7. Az EMIH szervezésében újabb vidéki városokba, zsinagógákba látogatott el a Budapesti Fesztiválzenekar, ahol ingyenes közösségi koncerteket adtak.
 8. Péntek délutánonként kerekasztal-beszélgetéseket rendeztünk az óbudai zsinagógában a zsidó közösséget érintő változatos témákban, ismert szakértők részvételével.
 9. Arculatváltáson esett át a Gut Sábesz hetilap.
 10. Ingyenes kiadványokon keresztül vezettük be az érdeklődőket a kóser konyha és a zsidó ünnepek rejtelmeibe.
 11. Megnyitottuk az izraeli magyarok sokszínű életét dokumentáló Új Kelet című napilap címlapjaiból összeállított szabadtéri tárlatot a Kazinczy utcában. Az eseménnyel egy időben nyílt meg a magyar főváros legújabb kóser étterme, a Cafe Tel-Aviv is.
 12. Augusztus utolsó vasárnapján megrendeztük az első Sóletfesztivált. A nagyszabású kóser gasztronómiai fesztivál minden várakozást felülmúló számú látogatót vonzott a Kazinczy utcába.
 13. Az EMIH ifjúsági tagozata, az ÁTID négy alkalomból álló kommunikációs tréningen készült fel az elharapózó gyűlöletkeltéssel szembeni hatékony fellépésre.
 14. A menekültválság idején 2 millió forint értékű gyógyszerszállítmánnyal segítettük a budapesti pályaudvarok közelében veszteglő, több ezer főt számláló migránscsoportokat.
 15. Életre hívtuk a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálatot, hogy minél több rászorulónak tudjunk segíteni, nemre, korra és származásra való tekintet nélkül. A CEDEK útjára indította rendszeres melegétel-osztási akcióját, valamint ruhagyűjtéssel támogatta a nélkülözőket.
 16. Elkezdődött az óbudai zsinagóga felújításának második szakasza.
 17. Újabb témákkal folytattuk népszerű oktatási programunkat, a Zsidó Tudományok Szabadegyetemét. Ezzel összhangban változatos ösztöndíjprogramokkal könnyítettük meg a fiatalok számára a zsidó tudományokkal való ismerkedést.
 18. Elindítottuk a Csodarabbik útja elnevezésű nagyszabású programunkat, amelynek köszönhetően megismerhetővé válik Tokaj-Hegyalja egykor virágzó zsidó közösségeinek élete, tárgyi és kulturális emlékezete.
 19. Az antiszemitizmus elleni küzdelem érdekében továbbra is támogattuk a Tett és Védelem Alapítvány 2014-ben számos eredményt hozó munkáját.
 20. Nagyszabású rendezvények keretében ünnepeltünk együtt a zsidóság legfontosabb ünnepei alkalmával, és vittük közelebb a jeles napok mély lelki tartalmait, üzenetét a közösség és a többségi társadalom tagjaihoz egyaránt.

Kérjük, csatlakozzon hozzánk, hozzunk változást a világba adományával.

KDB Magyarország 13597539-12302010-00031397

Az SZJA 1+1% felajánlása:

1287 EMIH Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

19663038-1-42 Chabad Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány

ÓBUDAI ZSINAGÓGA