Eddig idén voltak a legtöbben a Hanukorin

November 28-án vasárnap került megrendezésre az idei Hanukori a „műjégen”. A kapuk este 20:30-kor nyíltak és a várakozó tömeg csak úgy hömpölygött befelé, hogy elfoglalhassa a terepet. Mindenki mosolygott önfeledten. Kilenc óra körül Réczei Tamás, a Firgun Kulturális Alapítvány elnöke ragadta meg a mikrofont és köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Köves Slomónak, az EMIH vezető rabbijának. A beszédek után egy csodás korcsolyabemutató vette kezdetét, Berei Pepe, Vlasenko Aleksandr, Vlasenko Aleksei és Csernoch András közreműködésével. A hanukai gyertyagyújtás végén a Cteen szórakoztatta a nagyérdeműt, hanukai zoknikat készítettek közösen, illetve vicces, interaktív hanukai játékokkal dobták fel a hangulatot. A fánkról és a forralt borról az Óbuda Kosher Catering gondoskodott, így volt tökéletes az ünnep. 

Rothschild Erzsébet, az EMIH rendezvényszervezője elmondta: a programon nagyjából 400-600 vettek részt, leginkább fiatalok, tinédzserek, de családok és idősebbek is kilátogattak a jégpályára.

„Az idei évben voltak a legtöbben a korcsolyán, ami nem is csoda ha az elmúlt két év történéseit nézzük, mindenki nagyon várta már, hogy újra együtt szórakozhasson a közösség tagjaival. Nagyon jó volt a hangulat, melyről az ifjúsági szervezetünk, a Cteen is gondoskodott. Örömmel töltött el minket, hogy ismét tudtunk gyertyát gyújtani a Városligeti Műjégpályán.”

A szervezők külön kitértek arra, hogy nagyon hálásak azért, hogy idén már 4 műkorcsolyázó programját láthatta a közönség, illetve, hogy Berei Mózes Pepe visszatérő fellépője a Hanukorinak, idén volt a harmadik korcsolyabemutatója az EMIH szervezésében. A korcsolyázók, Sebestyén Júlia egykori Európa-bajnok korcsolyázó kezei alatt dolgoznak kitartóan hazai pályán. A visszajelzések alapján ámulatba ejtő volt mindegyik produkció.

Nézegesse meg a fotókat is!

ÓBUDAI ZSINAGÓGA