Elkezdődött a jelentkezés a ZSTSZ tavaszi szemeszterére

Január 16-án indul a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének tavaszi szemesztere. A kurzus során a már megszokott magas színvonalon és kötetlen légkörben tehetnek szert új ismeretekre a résztvevők a zsidó vallás különböző területein. A tavaszi szemeszter órarendje követi az őszi félévét, így a visszatérő diákok a már megszokott rendben folytathatják tanulmányaikat. A kurzuson való részvételnek azonban semmilyen előzetes tanulmány nem feltétele, így azok is bátran jelentkezhetnek, akik korábban még nem vettek részt a Szabadegyetem tanfolyamain.

A képzés keretében, minden évben három szemeszter indul. Az őszi és tavaszi szemeszter heti kétszer két órában, kezdő és haladó szintű előadásokkal nyújt lehetőséget az érdeklődők számára, hogy elmélyedjenek a klasszikus zsidó tanokban.

Kedd
18.00 Tánja – a lélek iránytűje

A haszid filozófia alapműve a Tánja nem csak útmutató az Örökkévaló szolgálatához, hanem egyfajta zsidó életviteli tanácsadó és önismereti tréning. A több mint 200 éves kabbalisztikus mű tanulmányozása nyolcadik éve állandó része a ZsTSz programjának. Csatlakozz te is Köves Slomó rabbi sorozatához és ismerd meg önmagadat is jobban!

19.00 Zsidó történelem – 3000 év utazása
Ha szeretnél tisztább képet kapni a zsidó történelem 3000 évéről, most Megyeri Jonatán segítségével két szemeszter alatt a teljes három évezred útikönyvét megismerheted. A Teremtéstől Ábrahámig, Jákobtól a száműzetésig, a Babilóniai fogságtól az inkvizícióig és egészen napjainkig. Tarts velünk a nagy utazásra!

Csütörtök
18.00 Talmud – Pszáchim traktátus

Ha túl vagy a zsidó tanulmányok első fokán, vagy rögtön a mélyvízben kezdenéd, csatlakozz Oberlander Báruch rabbi heti talmud kurzusához. A Pszáchim traktátust tanulmányozva, nem csak a Peszách szabályaival, hanem a zsidó észjárás alapjával, a talmudi gondolkodásmóddal is első kézből megismerkedhetsz!

19.00 Hetiszakasz
A zsidóság alapja a heti szidrá, a Tóra aktuális szakaszának ismerete. Tarts velünk hétről hétre, hogy Oberlander Báruch rabbi segítségével jobban és részleteiben megismerd az aheti tóraszakaszt!

Részvételi díj: 4000 Ft/fő

Jelentkezés és további információ:

Bánki Artúr

posta@zsido.com

1052 Budapest, Károly krt. 20.

Tel: 06 1 268-0183

ÓBUDAI ZSINAGÓGA