EMIH Operatív Törzs: Segély charterjárat: Tel Aviv – Bp. – Tel Aviv / Pészáchi igények / Minden este virtuális tanház

Segély charterjárat: Tel Aviv – Bp. – Tel Aviv
Amint arról talán már értesült, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség 2020. március 26-án charter járatot szervez a Magyarországon rekedt izraeliek és az Izraelben rekedt magyarok számára.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében tett intézkedések miatt leállt a légiközlekedés Magyarország és Izrael között, számos izraeli állampolgár hazajutása vált így lehetetlenné. Az EMIH, azonnal megkezdte a charter járat szervezését és szándékáról értesítette a magyarországi izraeli nagykövetséget csakúgy, mint az izraeli magyar nagykövetséget, akik azonnal támogatásukról biztosították a kezdeményezést. A nagyszámú érdeklődés miatt a járat Izraelből is szállít vissza Magyarországra Izraelben rekedt magyar állampolgárokat, az ő hazatérésüket a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EMIH külön támogatja.

A Budapestről március 26-án délután induló járatra jelentkezni ezen a linkenegy adatlap kitöltésével lehet, Izraelből Magyarországra hazatérni vágyók pedig a Tel-Avivi Magyar Nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket.

Pészáchi igények
Ugyan a koronavírus-járvány szorítása továbbra sem enyhült, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség már komolyan készül arra, hogy Pészách ünnepét a közösség minden tagja a lehető legkellemesebb módon tölthesse. Jóllehet a megszokott, jó hangulatú közösségi széder esték megtartására idén nem lesz lehetőség, minden erőnkkel arra törekszünk, hogy az otthoni, családi körben töltött szédereken egyetlen szükséges összetevőben senki se szenvedjen hiányt. Éppen ezért lehetőséget kívánunk Önöknek arra, hogy a széder esték kellékeit időben megrendeljék tőlünk.

Három lehetőség közül választhatnak. Rendelhetnek:

  1. Úgynevezett smurá maceszt, szigorúan felügyelt és kézzel gyúrt maceszt;
  2. Smurá maceszt és a széder tál kellékeit (hagada, bor, torma, csirkenyak, chárojszesz stb.);
  3. Komplett széder esti menüt.

A rendelések leadására Erdős Juditnál a +36/30-222-1439-es telefonszámon van lehetőség. Rendeléseket az Ön által megadott címre természetesen ki is szállítjuk.

Minden este virtuális tanház
Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy péntek kivételével minden hétköznap este 19:00-22:00 között az EMIH rabbijai és közösségi vezetői élő adásban izgalmas témákkal várják a Virtuális Bét Midrás hallgatóit a zsido.com Facebook oldalán.

Az EMIH Operatív Törzs elérhetősége
Ha kérdése van keressen fel minket a muveletitorzs@zsido.com e-mail címen, vagy a +36/30-725-0364 telefonszámon.

Kívánunk minden kedves barátunknak jó egészséget és áldást az elkövetkező időszakra!

Budapest, 2020. március 23.

EMIH Operatív Törzs

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA