Fantasztikus hír: Megyeri Jonatán nyerte a Hanukatalizátor-díjat

December 6-áig lehetett voksolni a Hanukatalizátor-díjra jelöltekre és ma 18:30-kor a Kibicen osztották meg a jó hírt: 22 jelöltből az idei díjat kollégánk, a Neokohn főszerkesztője, hazai elismert vlogger, Megyeri Jonatán rabbi nyerte meg.

A díjra olyan személyeket jelölnek, akik sokat tesznek másokért, a közösségért és a zsidó értékek továbbadásáért. Nem is csoda tehát, hogy Megyeri Jonatánt is jelölték a Hanukatalizátor-díjra, ugyanis az elmúlt időszakban méltán bizonyította, hogy általa rengeteg emberhez jutnak el esténként a zsidósággal kapcsolatos tanításai, írásai, illetve értekezései. Facebook-oldalán több, mint 20 ezren követik, naponta legalább 3-5 ezres nézettséget produkálnak videó-bejelentkezései, melyekkel a zsidó és nem zsidó emberekhez egyaránt eljutnak a zsidóság vallási értékei néha humorosan, néha komolyan elmesélve, de mindig „befogadóbarátan”. További sok sikert kívánunk. Mazal tov, Jonatán!

Mivel a díj idén 10 éves, és a verseny is nagyon szoros volt, a rendezők úgy döntöttek, hogy idén két közönségdíjat és egy közösségdíjat osztanak ki. A díj közönségdíjasai Megyeri Jonatán rabbi és Borgula András színész-rendező, a Gólem Központ megalapítója, a JCC Budapest – Bálint Ház közösségdíját pedig a Sanyinéni Telefonos Krízisvonal önkéntesei kapták.

A JCC Budapest – Bálint Ház 10 éve adja át a Hanukatalizátor-díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. A díjat azért pont hanuka környékére találták ki annak idején, mert ez az ünnepünk is a közösség erejéről szól, illetve a fényről, a reményről, az erőről.
Forrás: akibic
zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA