Különleges és igen sikeres volt az őszi nyílt nap a Maimonidész Gimnáziumban

Az iskolát keresők számára fontos tájékozódási pontot jelentenek a középiskolai nyílt napok. A Maimonidész Gimnáziumban minden évben többször is megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt – idén azonban, a koronavírus-járvány miatt, az online térben várták az érdeklődőket. Szilánk Zsuzsát, a Maimonidész Gimnázium operatív igazgatóját kérdeztük a digitális nyílt nap tapasztalatairól.

– Okozott bármi nehézséget a nyílt nap online módon történő levezetése?

– Iskolánk nagyon büszke arra, hogy a tanulást zökkenőmentesen terelte át az online térbe a tavaszi karantén idején, így rutinosan készültünk fel a virtuális nyílt napra. Három órába tekinthettek be az érdeklődők: egy történelem, egy angol és egy zsidó történelem órába, ez utóbbi kettőt természetesen angolul tartjuk. Külön öröm volt, hogy a pedagógusok mellett szülők és diákok is beszéltek az iskoláról, ez még hitelesebbé teszi, amit minden maimonidészes érez, hogy ez az iskola egy nagy család.

– Lesz máskor is nyílt nap?

– Általában több alkalommal szervezünk nyílt napot, mert, Istennek hála, egyre nagyobb az érdeklődés az iskola iránt, de idén nem érdemes többet tartani, hiszen a mostani bármikor visszanézhető és megosztható, így még több emberhez juthat el iskolánk jóhíre.

– Hány osztály van most az iskolában?

– A Maimonidész Gimnázium felmenő rendszerben épül, jövőre ismét új osztály kezdi meg gimnáziumi tanulmányait, miközben a legnagyobbak jövő év végén már érettségizni fognak. Tehát jövőre telik meg az épület először mind az öt évfolyammal, hiszen az első évesek ún. nyelvi előkészítő évet kezdenek, melyben az emelt óraszámú angol mellett a judaisztika tárgyakat is intenzíven tanulják. A második évben, vagyis az első igazi gimnáziumi évben, a judaisztika tantárgyakat már angol nyelven tanulják a diákok.

– Hányan követték figyelemmel a nyílt napot?

– Már élőben is több száz ember követte, mostanra pedig, hála annak, hogy az iskola Facebook-oldalán bármikor visszanézhetők az órák, több ezren látták. Ez a szám minden bizonnyal tovább fog növekedni.

– Hol jelentkezhet, akit érdekel az iskola?

– Amennyiben valaki a Maimonidészben szeretné folytatni tanulmányait, a központi felvételi eljárásban a gimnáziumot kell megjelölni, emellett ki kell tölteni egy jelentkezési lapot is. A zsidogimnazium.hu oldalon a „Jelentkezés” fül alatt lépésről lépésre segítjük a jelentkezőket. Várunk minden érdeklődőt!

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA