Megjelent az Egység magazin 131. száma

A lubavicsi Rebbe, Menáchem Mendel Schneerson rabbi halálozási évfordulója adja a magazin most megjelent számának témáját. A megemlékező összeállítás a Rebbe munkájának előzményeit, mindennapjait és megvalósulását mutatja be a 19. századtól a 21. századig ívelve. Megismerkedhetünk a Rebbe RáSáB, az ötödik lubavicsi rebbe munkásságával, a Rebbe titkárságának működésével és a mozgalom teljesítményével, melyet a koronavírus-járvány idején nyújtottak.

Folytatjuk a járványhoz kapcsolódó témáinkat: Oberlander Báruch rabbi egy korábban megjelent cikkünkre reagálva a fekete esküvők témáját taglalja, Chana Deutsch pedig folytatja a járványhoz kap­csolódó imákat feldolgozó sorozatát. A Judapest anno ro­vatban Cseh Viktor továbbra is a kórházak múltjában kutakodik.

Ahogy közösségeink lassan visszatérnek a normál kerékvágásba, egyenként látogatjuk majd meg őket, hogy bemutathassuk Önöknek, hogy vészelték át a bezártságot és milyen tervekkel térnek vissza. Elsőként az Óbudai zsinagógát és a szentendrei Cháj galériát kerestük fel.

A Mispóche rovattal ismét csak a Chábád mozgalomhoz és a rebbékhez csatolunk vissza, míg a vélemény rovatban Seres László, a Neokohn főszerkesztője az Egyesült Államokban zajló eseményeknek egy keveset tárgyalt aspektusát, a BLM mozgalom antiszemita voltát veszi górcső alá.

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA