Megjelent az Egység magazin augusztusi száma

Egység-borito87_

A 87. lapszámban többek között Menachem Mendel Schneerson rabbira és Elie Wieselre emlékezünk valamint áttekintjük a magyarországi zsidó temetők helyzetét is.

A tartalomból:

Jár-e a bűnösnek orvosi ellátás? „Nagy vihart kavart, amikor nyilvánosságra került, hogy Biszku Bélát zsidó kórházbam ápolták élete utolsó napjaiban. Ugyanígy nincs konszenzus a sebesült terroristák ellátásának kötelezettségéről. Mit mond a háláchá? El kell-e látni a bűnösöket?” – Oberlander Báruch rabbi írása

Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak – „A legfontosabb, hogy erre a kormányzati programra nem vetülhet rá a korrupciónak még az árnyéka sem. Az érintetteknek száztíz százalékosan kell figyelniük ebben a tekintetben.” – véli Oberlander Báruch rabbi a kormányzati támogatással megvalosuló temetőfelújítási projektről. Összeállításunkból kiderül, miért látogatjuk a cádikok sírját, kik és miből gondozzák a magyarországi zsidó temetőket.

Zsidó fesztiválok, fesztiválozó zsidók: „Mi az a speciális tulajdonság, amely a zsidó fesztivált megkülönbözteti attól a rengeteg egyéb fesztiváltól, amelyet Budapesten, vagy az országban rendeznek?” – bejárjuk a New York – Tel Aviv fesztiváltengelyt és megtudjuk, milyen fesztiválra jár szívesen Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

A megújult, havonta megjelenő Egység magazin legújabb számát keresse a

Keren Or Központban 1052 Budapest, Károly krt. 20. vagy a

Kóser Piacon 1074 Budapest, Dohány utca 36.

Ha szeretne még több zsidó témáról olvasni, csatlakozzon előfizetőink táborához!

Előfizetésért kattintson awww.fizetes.zsido.com oldalra.

További információért hívja a 06 1 2680183-as telefonszámot.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA