Ők gyilkolnak, mi építkezünk – mondja a Chabad

Az izraeli Ofakim településen emberek tucatjait gyilkolták meg október hetedikén a Hamász véreskezű terroristái. A Chábád válaszul új közösségi központot létesít a településen, méghozzá a mozgalom ikonikus központja, a brooklyni Eastern Parkway 770. címen található téglaépület mintájára – írja az anash.

A közösséget vezető Hershkowitz család azért dolgozik, hogy megmutassa: a tragédia nem tört meg minket.

Nagyobb és szebb központot építenek, mint amilyennel korábban rendelkeztek. A komplexumban zsinagóga, közösségi központ, rendezvényterem és más, közösségi célú terek is helyet kapnak, ahol számtalan gyerekprogramnak is bőségesen jut majd hely.

A küldöttházaspárt se a borzalmas események, se a személyes tragédiák nem ingatták meg, sőt: céljuk, hogy minél hamarabb elkészüljenek az új központtal. Maga az építkezés is reménysugarat jelent a helyi lakosok számára, és úgy tervezik, hogy a számos leendő rendezvény vigasztalást és felüdülést jelent majd a terror és a háború által sújtott emberek számára.

A Chábád több programja irányul arra, hogy ruhával és élelmiszerrel lássa el a település szegény sorsú polgárait.

Az épületben raktárhelyiség és a különféle segélyek szortírozásához és csomagolásához szükséges hely is rendelkezésre áll majd. Ha szeretne Ön is csatlakozni, reményt és vigasztalást küldeni az izraeli Ofakim lakóinak, akkor itt adakozhat.

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA