Sara Netanjahu: Chábád iskolában dolgozom

Az izraeli miniszterelnöki látogatás és a Benjamin Ne­tan­jahu személyét övező érdeklődés fényében kevesebb figyelem fordult feleségére, Sara Netanjahura, aki az izrae­li rossz nyelvek szerint nem kevésbé befolyásos, mint férje.

Kedd délben a magyar miniszterelnök által az izraeli delegáció részére adott szűk körű ebéden Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó mutatta be Köves Slomó rabbit a Netanjahu házaspárnak. Sara Netanjahu örömmel konstatálta, hogy Magyarországon is jelentős munkát végez a Chábád. Rögtön elárulta, hogy hosszú, évtizedes személyes múltra tekint vissza a Chábáddal való kapcsolata.

„Iskolapszichológus vagyok, az egyetlen olyan miniszterelnök-feleség az izraeli történelemben, aki elnöknéként is folytatom a civil munkámat. Húsz éve dolgozom a Chábáddal a Bét Cháná is­kolában Jeruzsálem­ben” – mond­ta, majd rögtön hozzátette: „A Chábád kiváló em­­berekből áll, elévülhetetlen érdemeik vannak az oktatás terén.”

A rövid beszélgetés végén Köves rabbi sok egészséget és erőt kívánt neki és férjének az Izraelért és népéért folytatott áldozatos munkájához és egyben megköszönte a magyarországi látogatást.

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA