SZÍNHÁZI ŐSBEMUTATÓ ZSINAGÓGÁNKBAN 2021. szeptember 2. csütörtök 18:30

Információk és jegyvásárlás: www.zsinagogakhete.hu
Zsinagógánk idén ünnepli fennállásának 200. évfordulóját.
Budapest egyik legaktívabb és leglátogatottabb vallási és közösségi központja az ez alkalomra meghirdetett pályázat győztes színművének előadásával tiszteleg a bicentenárium előtt.
A színdarab címszereplője, Mose Munz (1750-1831) – Münz Mózes – Óbuda egykori közösségének legnagyobb tekintélyű rabbija és egyben a vallási bíróság feje. Münz Mózes 40 éven keresztül, haláláig Óbuda főrabbija volt. A darab az 1838-as árvízi események alapján született. A fikciós történet két fiatal zsidó fiúról szól, akik bent ragadtak a zsinagógában.
A színdarabot Fodor Orsolya rendezte,
szereplők: Mesés Gáspár, Szabó Sebestyén László,
Somhegyi György, Szabó Simon és Wrochna Fanni
Jegyárak: online: 2000 forint, helyszínen: 2500 forint
További információk és jegyvásárlás: www.zsinagogakhete.hu
A “Színdarab az Óbudai Zsinagóga fennállásának 200. évfordulójára” szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.
Az Óbudai Zsinagóga 2010-ben nyerte vissza eredeti rendeltetését. Az EMIH példátlan közösségi összefogással, magánadományokból kezdte meg a felújítását. A zsinagóga ma Budapest egyik legaktívabb és leglátogatottabb vallási és közösségi központja.
A 200 éves születésnap alkalmából többek között a zsinagóga órájának visszaállítása és időkapszulák elhelyezése is megtörténik.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA