Elhunyt Davidovics László mindenki Joszija!

Elhunyt Davidovics László mindenki Joszija!

Bekövetkezett, amitől egy ideje rettegtünk, tudtuk nagyon beteg mégis mindig a gyógyulásában bíztunk! Betegsége előtt és persze közben is minden nap velünk volt, hiszen a mi Óbudai Zsinagógánk vallási felügyelője, mesgiahja is és persze barátunk volt.

A pandémia idején, amikor a zsinagógák zárva voltak tőlünk az Óbudai Zsinagógából tartotta interneten keresztül a reggeli imát a Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga híveinek. Gyönyörű énekhangja, orgánuma, szívből imádkozása mélyen meghatott mindannyiunkat, csodálattal hallgattuk! Elvesztése nagyon fáj!

Óbudai Zsinagóga

Hosszan tartó betegséget követően, július 22-én (áv 4.) életének 49. esztendejében elhunyt Davidovics László Joszi a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbihelyettese.

Davidovics László 1975-ben született Nyíregyházán, mélyen vallásos orthodox családban. Szülei kiemelkedő példát mutatva nevelték gyermekeiket, maguk is nagy tiszteletben álló tagjai voltak a vallásos zsidó közösségnek. Davidovics László Joszi izraeli jesivákban is fejlesztette tóratudását, majd 2015-ben a budapesti OR-ZSE Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen rabbihelyettesként végzett. Több, mint negyed évszázadot dolgozott előimádkozóként és tóraolvasóként, emellett húsz éve foglalkozott rituális felügyelettel, itthoni és külföldi rabbik és rabbinátusok alkalmazásában.

Halálával nagy űrt hagy maga után a vallásos magyar zsidó életben.

Emléke legyen áldott!

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA