Hanukai programdömping, országszerte!

Hanuka ünnepe kiszlév hó 24-én kezdődik (idén december 18 este) és nyolc napig tart. Annak a győzelemnek állít emléket, amelyet a Mákkábeusok három évig tartó szabadságharc után arattak az Izraelt elfoglaló szíriai görögök fölött, és legyőzték a görögök hellenista zsidó támogatóit is, akik változtatásokat akartak bevezetni a zsidó vallásgyakorlatban. A harc polgári i. e. 165-ben a Jeruzsálemi Templom visszafoglalásával ért véget. A győzelemmel helyreállt Izrael szuverenitása is. Hanuka azt jelenti: felavatás és arra utal, hogy újra Isten oltalmába ajánlották a Templomot, amelyet a pogány bálványok és praktikák beszennyeztek.
Hanukai programdömping, országszerte!
Ha kíváncsi vagy a sztárfellépőkre, megkóstolnád az igazi hanukai fánkot, hanukajándékot vennél vagy épp koriznál egyet, vegyél részt a gyertyagyújtásainkon, és ünnepeljük együtt a fény csodáját!
A programokról és a 18 helyszínről mindent megtudhatsz a www.zsidounnepek.hu weboldalon!
https://zsidounnepek.hu/hanuka/programok/

december. 18.

Sokszínű hanuka ZSILIP 10:00

Mind tapasztaltuk már, hogy az ünnepi készülődést nem lehet elég korán kezdeni, de azért a ló túloldalára sem érdemes átesnünk. Ezért az Alef Kids-hez már hanuka első napján, reggel köszönt be a hanukai hangulat. Színes programok, játékos tanulás és sok-sok fánk fogad minden gyereket, aki részt vesz hanukaváró vasárnapi programunkon! Bővebben »

Szentendrei Zsidóház 16:00

Menórák és Martini  Szentendrei Zsidóház 16:00

Minden hölgyet szeretettel várunk hanuka első napján, hogy együtt sajátítsuk el a kóser hanukia készítésének titkát, de hogy legyen is mit beletenni, magunknak öntjük majd hanukai gyertyákat is. Eközben az ünnep történetével is megismerkedünk és beszélgetünk arról is, miről szólt a hanukai csoda. Hogy a hangulat is garantáltan ünnepi legyen, nem pusztán megkóstoljuk a különböző már létező Martinikat, de mi magunk is elkészítjük személyes verziónkat a híres italból! Bővebben »

Világkörüli hanukai fánktúra – Hanuka Party Miskolci Zsidóház 10:00

Világkörüli hanukai fánktúra? Ilyen is csak Miskolcon van! Minden édesszájú hölgyet szeretettel várunk erre a nem mindennapi gasztrokalandra, ahol Tóth Anikó díjazott cukrásszal közösen kóstolhatjuk meg a fánkokat. Bővebben »

Cteen Party-busz Óbudai Zsinagóga – Nyugati tér – Műjégpálya 18:30

Szállj fel velünk az ország egyetlen hanukai partybuszára, ahol DJ-vel, játékokkal, fényekkel és falatokkal vágunk neki az estének! Óbudáról első utunk a Nyugati térre vezet, ahol részt veszünk a gyertyagyújtáson, hogy utána fénnyel töltekezve gurulhassunk át a Műjégpályához, hogy végre a lábunkat is használhassuk, még ha korizásra is. Bővebben »

Hanuka Party Debreceni Zsidóház 18:30

Szeretettel hívunk mindenkit az idei hanuka első gyertyagyújtására! Az ünneplés során különleges hanukai kvízünkön tehetitek majd próbára a tudásotokat, és persze a gyerekek sem maradnak játékok nélkül. Jól tudjuk, hogy nincs hanuka ünnepi falatok nélkül, így ez az ünnepség sem lesz híján gasztronómiai élményeknek! Bővebben »

Gyertyagyújtás, Budapest, Nyugati tér 19:00

Ünnepi beszédek
Gyertyagyújtás
Hanuka Tánc Show
Hanukajándék standdal és fánkokkal teli Hanukamionnal várunk titeket!

Hanukorcsolya Városligeti Műjégpálya 21:00

Tudjuk, hogy a hanukai fánk jobban csúszik egy korty forró teával, de vajon mi mitől csúszunk jobban? Az immár hagyományosnak nevezhető Hanukorcsolyán erre is fény derül! Ne maradj ki TE sem az év legnagyobb közös korizásából, és ha megéheztél, fánkkal és teával kínálunk majd! Bővebben »

Fellépők:

Puskás Peti, Czutor Zoltán, Sabbathsong, Keresztes Tamás, DJ Noah Naga Izraelből, Wunderlich József és sokan mások országszerte 8 napon keresztül!

A többi napot ezen a linken olvashatjátok!

ÓBUDAI ZSINAGÓGA