Mindenki magáénak érezte a feladatot

– Milyen érzés túl lenni a peszáchi nagy terhelésen?
– A nagy hajtáson az 5500 adag étel elkészítésével és kiszállításával már tényleg túl vagyunk, de az ünnep után hátravan még a hétköznapi kóser konyha visszaköltöztetése a zsinagógába. Idén ugyanis úgy oldottuk meg, hogy ne legyen szünet a hétköznapi ebédrendelések teljesítésében a Peszách előtti 10 napban, hogy amíg az Óbudai Zsinagóga konyháját
chámecmentesítettük, addig a Maimonidész Gimnázium konyháját vettük igénybe és ott főztünk.
– Mikor kezdtétek az előkészületeket?
– A többezer négyzetméteres zsinagógát március 1- jén kezdtük el kitakarítani hat emberrel. Különböző tisztítógépeket béreltünk, melyekkel minden zegzugát kitakarítottuk ennek az óriási térnek.
Március 8 – tól pedig csak a konyhát kaseroltuk rituális felügyelet mellett. Volt olyan időszak, amikor a nyolc fős konyhai személyzet egy-egy mesgiáchhal, két műszakban, párhuzamosan főzött a Maimonidészben hétköznapra és a széderre a zsinagógóga peszáchi konyhájában.
– Hogyan segítette az Óbudai Catering a Peszách könnyebb megtartását a közösségnek?
– Idén is kétféle menüvel készültünk, a vacsorák mellett pedig a szédertál kellékeit is meg lehetett rendelni. De vállaltuk, hogy az ajándék maceszcsomagokon felül is biztosítunk smúre maceszt és további gépi maceszt is. Akik tőlünk rendelték a peszáchi vacsorákat, azoknak mi szállítottuk ki az EMIH által biztosított ajándék maceszcsomagokat is.
– Kik rendeltek? Hogyan változott a rendelési kedv az elmúlt egy évben?
– Sajnos már tavaly ilyenkor is COVID-járvány volt, és akkor kezdtük el az ételkiszállítási akciónkat, pont a szédervacsorákkal. A megrendelőink a száma idénre megháromszorozódott. Összesen 800 csomagot vittünk ki, ami az EMIH sikeres peszáchi kampányának is köszönhető, mely az Óbudai Catering szolgáltatását is hirdette.
– Tavalyhoz képest, hogy értékeled a mostani teljesítményeteket? Milyen visszajelzéseket kaptatok?
– Az előző évhez képest a legnagyobb próbatételt a 400 címre való kiporciózás jelentette, melyhez mintegy 6000 dobozt használtunk fel. Igyekeztünk figyelni a környezetvédelemre is, így például 100%-ban újrahasznosított műanyag tárolókat és papírtáskákat használtunk.
Végül az erev Peszách előtti pénteken minden megrendelőnknek eljuttattuk az ételeket.
A csapat nagy izgalmak és terhelés mellett is fegyelmezetten dolgozott, mindenki magáénak érezte a feladatot, hogy ez egy fontos küldetés. Elégedettek vagyunk az idei teljesítményünkkel, és a zsinagógákból és egyéni megrendelőinktől érkező visszajelzések is dicsérnek minket. Ezt annak is köszönhetjük, hogy az elmúlt évben végzett munkánk által napi sokszáz ételcsomagot szállítottunk ki egyéni megrendelőknek.
– Mit üzensz az olvasóknak?
– Először is nagyon jó egészséget kívánok nekik. Kitartást, hogy mielőbb túl legyünk ezen a megerőltető járványidőszakon. Köszönöm szépen a bizalmat, hogy ilyen nagy számban rendeltek tőlünk, és mint az Óbudai Catering vezetője, a továbbiakban is arra biztatok mindenkit, hogy aki segítségre szorul, nehézsége adódik, forduljon hozzánk bátran, és mi igyekezni fogunk könnyíteni a gondon!
Gut Sábesz hetilap 2021.04.02.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA