Újra Zsinagógák Hete! Sólet és minden más, ide kattintva olvashatasz róla

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja.
Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztrofesztivál évről évre sokezer adag sóletet vonultat fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. Az idei újdonságok egyike a vadiúj helyszín, az újlipótvárosi RaM – ArT Színház, melynek parkja ideális körülményeket biztosít egy felhőtlen családi nap eltöltésére, sztárokkal, finomságokkal, gyerekprogramokkal és kultúrával. A különböző sóletek nemzetek és sztárok ízlése szerint készülnek, hogy az ötféle egytálétel közül mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való babos finomságot.

Izraeli vagy magyar?
Farkasházi Rékáé vagy Király Lindáé, azaz spanyol vagy tán amerikai?
Lehet, hogy Kovács Áron vegán verziója lesz a kedvenc?

Gyere a családdal, hogy legyen okod mindbe belekóstolni!

Ha valaki mégse tudna jönni, akkor is érdemes küldeni valakit, hisz minden sóletet tudunk elvitelre dobozolni.

Ám hogy mégse csak a testet, de a lelket is tápláljuk, 11:00-kor és 19:30-kor egy-egy koncerttel dobhatjuk fel napunkat. Délelőtt a legnagyobb rajzfilmslágerekkel köthetjük le még a legkisebbek figyelmét is, este pedig Nyári Károly és kiváló zenekarának előadásában élvezhetjük a kedvenc Sinatra-örökzöldeket, a legszebb jiddis dalokkal váltakozva.

Azoknak, akik épp csak benéznének:
11:00 Ünnepi megnyitó
11:30-12:00 az ifjú alaszkai rabbi, Greenberg Lévi zenél
13:00-14:00 Farkasházi Rékával beszélget Hidas Judit
14:00-15:00 Király Lindával beszélget Hidas Judit
15:00-16:00 Cserháti Tamarával beszélget Hidas Judit

Kérdésed van a zsidóságról, netán az életről?
A válaszokat keresd a Kérdezd a Rabbit standnál!

ISMERD MEG A KIÁLLÍTÓKAT!
Sejna Fashion – kóser divatház
Könyv Népe Kiadó
CEDEK Szeretetszolgálat
Weiss Manfréd Népkonyha
Semes Kóser Pékség
Judaica Shop

Dátum: 2023.08.27
Időpont: 11:00-17:00
Helyszín: RaM-ArT Színház (1133 Budapest, Kárpát u. 23. és Bessenyei utca)

Nyári Károly napjaink kiemelkedő előadóművésze, tevékenységét hatalmas sikerek, teltházas koncertek fémjelzik, s neve egyet jelent a minőséggel és az eleganciával. Koncertjei alkalmával saját varázslatos világába kalauzolja a hallgatókat, zongorán kíséri énekhangját, így teremtve közvetlen kapcsolatot a közönséggel.

Nem lesz ez másként most sem, hiszen Nyári Károly  Sinatra-koncertje, a My Way, Frank Sinatra örökzöld slágereit sorakoztatja fel, melyeket a legszebb jiddis dalokkal fűz megkapó csokorba. S mindezt teszi oly egyedülálló és szuverén módon, amely saját  hangszerelést kívánt a művésztől. Ezt egyenesen a maga által alapított 25 fős Budapesti Jazz Szimfonikus Kamarazenekarra és a Budapest Jazz Orchestrára álmodott meg, így ezen az estén velük közösen adja elő a Ram szerencsés közönségének.

Számos nagy sikerű koncertet tud maga mögött, többek között a Müpában, a Magyar Állami Operaházban, az Erkel Színházban, a Dohány utcai Zsinagógában és hazánk majd minden kiemelt hangversenytermében. Nyári mindemellett az európai koncerttermek állandó vendége, a populáris műfajok nemzetközileg ismert és kedvelt előadója. Koncertjein a saját alapítású Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar működik közre. Nyári Károly kifinomult játékmódjával és magával ragadó egyéniségével leköti és elbűvöli hallgatóit, bárhol is lépjen fel a világon.

Dátum: 2023.08.27
Időpont: 19:30
Helyszín: RaM-ArT Színház (1133 Budapest, Kárpát u. 23.)

ÓBUDAI ZSINAGÓGA