Mendelssohn-műsorral mutatkozik be koncerthelyszínként az Óbudai Zsinagóga, ide kattintva olvashatsz róla

Budapest legújabb koncerthelyszíne, az Óbudai Zsinagóga nagyszabású szimfonikus koncerttel emlékezik meg december 4-én Felix Mendelssohnról a zeneszerző halálának 175. évfordulója alkalmából.

december 4-én 19:00-kor kezdődő koncerten Mendelssohn legszebb művei – a Hebridák-nyitány, az 1. (g-moll) zongoraverseny és a III. „Skót” szimfónia – csendülnek fel az Óbudai Zsinagóga barokk terében, amely első alkalommal ad otthont ilyen volumenű komolyzenei eseménynek. Az est folyamán a Kossuth-díjas Kovács János vezényli a Duna Szimfonikusokat, a zongoraverseny szólistája Villányi Dániel lesz.

Az alkalom házigazdája László Ferenc kultúrtörténész-kritikus. A hangversenyt követő moderált pódiumbeszélgetés során a közönségnek is lehetősége lesz kérdéseket feltenni a művészek számára.

Az Óbudai Zsinagóga Budapest legrégibb ma is működő zsinagógája. Az 1769-ben felépült eredeti épület egy 1820-as nagy felújításkor nyerte el jelenlegi formáját, pár évvel a koncert műsorán szereplő művek megkomponálása előtt. A 2016-ban teljes helyreállításon átesett zsinagóga Budapest építészeti kultúrájának olyan belvároson kívüli gyöngyszeme, amelynél kevés szebb és adekvátabb helyszínt találni komolyzenei koncertek megtartására.

A hangversenyen elhangzó művek:
Hebridák-nyitány Op. 26
I. zongoraverseny, g-moll Op. 25
-SZÜNET-
III. „Skót” szimfónia, a-moll Op. 56
Vezényel: Kovács János
Szóló: Villányi Dániel
Közreműködik: Duna Szimfonikus Zenekar
Házigazda: László Ferenc
A hangversenyt követő moderált pódiumbeszélgetés során a közönségnek is lehetősége lesz kérdések feltevésére.
Kapunyitás: 18:00
Jegyek 3000 Ft és 5000 Ft-os áron válthatok a jegymester oldalán, valamint hétköznap az Óbudai Zsinagógában kp-ben és kártyás fizetéssel is (1036 Budapest, Lajos utca 163.)
H-P: 9:00-15:00
Kóser büfé rendelkezésre áll a helyszínen

ÓBUDAI ZSINAGÓGA