Vizsga a Bárhesz Akadémián
A nyári sóletfesztivál után az EMIH idén újabb különleges kóser fesztivál rendezett a zsidó gasztronómia iránt érdeklődő közönségnek. A MEGA Barhesz Akadémia a Madách téren várta tegnap délután mindazokat, akik kedvet éreztek arra, hogy elsajátítsák a tradicionális barhesz sütés rejtelmeit.
A katedrán Fűszeres Eszter, gasztroblogger és Hurwitz Dvora, rebecen állt. Az est házigazdáiként ők mutatták be, hogyan kell megfonni a kalácsot, ami sokkal, de sokkal egyszerűbbnek tűnik elméletben, mint a gyakorlatban. Erről megbizonyosodhatott az a rengeteg érdeklődő, aki a téren felállított asztalok mellett próbálta utánozni, amit a mesterektől hallott: a bal oldali szárat középre, aztán a jobboldalit fölé, aztán a baloldalit … vagy valahogy így.
A megfont kalácsok a téren felállított melegített sátorban keltek meg, majd a szabadtéri kemencékbe kerültek, hogy aztán néhány perc alatt elfogyjanak. Amíg a kóser kalácsok sültek a közönséget klezmer zene szórakoztatta. A kellemes tavaszi délutáni programon a megehető taneszközöket a Semes pékség, a Fröhlich cukrászda, a Kóser Piac és a Tel-Aviv kávéház biztosította.
Képek: