A ZSTSZ 2018-as tavaszi kurzusán két népszerű előadássorozatot indít útjára!

Gasztro kurzusára a kóser konyhát jobban megismerni vágyókat várja

február 1. és március 22. között csütörtökönként 19:00 órától

Történelmi kurzusa pedig a magyar zsidó történelem századait kívánja feldolgozni február 6. és május 22 között keddenként 19:00 órától

MINDENT A KÓSER KONYHÁRÓL – 6 ALKALMAS KÓSER GASZTROKURZUS
Mit jelent a kóser? Miért és hogyan lehet kóser konyhát, éttermet vagy éppen üzemet vezetni? Zsidó gasztronómiai gyorstalpalót indítunk. A hat alkalmas kurzus keretében az általános és kultúrtörténeti kóser finomságok mellett a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek Purim és Peszách ünnepi fogásainak elkészítésébe és szimbolikájába.
Időpont: február 1. és március 22. között, csütörtökönként 19:00
Kurzusra való jelentkezés: zstsz.hu/jelentkezes

Az élményt ízesebbé teszik:

Bányai Viktória, történész-hebraista
Fűszeres Eszter, gasztroblogger
Hurwitz Devora, rebbecen
Rubin Eszter, írónő
Köves Slomó, rabbi
Oberlander Báruch, rabbi

„A MAGYAR ZSIDÓ TÖRTÉNELEM SZÁZADAI” – TÖRTÉNELMI KURZUS
A ZSTSZ február 6. és május 22. között „A magyar zsidó történelem századai” címmel 12 alkalmas kurzussorozatot indít. Az érdeklődők kedd esténként 19:00 órától másfél órás, interaktív előadások keretében ismerkedhetnek meg az 1000 éves magyar-zsidó együttélés legérdekesebb szeleteivel.
Időpont: Február 6. és május 22. között, keddenként 19:00
Kurzusra való jelentkezés: zstsz.hu/jelentkezes

Előadóink:

Bíró Ákos, történész
Fenyves Katalin, irodalmár – társadalomtörténész
Gerő András, történész
Haraszti György, történész
Kovács András, szociológus
Köves Slomó, rabbi
Novák Attila, történész
Oberlander Báruch, rabbi
Pásztor Tibor, társadalomkutató
Ungváry Krisztián, történész

zsido.com

Óbudai Zsinagóga Közösség fényképe.
Óbudai Zsinagóga Közösség fényképe.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA