A ZSTSZ 2018-as tavaszi kurzusán két népszerű előadássorozatot indít útjára!
Gasztro kurzusára a kóser konyhát jobban megismerni vágyókat várja
február 1. és március 22. között csütörtökönként 19:00 órától
Történelmi kurzusa pedig a magyar zsidó történelem századait kívánja feldolgozni február 6. és május 22 között keddenként 19:00 órától
MINDENT A KÓSER KONYHÁRÓL – 6 ALKALMAS KÓSER GASZTROKURZUS
Mit jelent a kóser? Miért és hogyan lehet kóser konyhát, éttermet vagy éppen üzemet vezetni? Zsidó gasztronómiai gyorstalpalót indítunk. A hat alkalmas kurzus keretében az általános és kultúrtörténeti kóser finomságok mellett a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek Purim és Peszách ünnepi fogásainak elkészítésébe és szimbolikájába.
Időpont: február 1. és március 22. között, csütörtökönként 19:00
Kurzusra való jelentkezés: zstsz.hu/jelentkezes
Az élményt ízesebbé teszik:
Bányai Viktória, történész-hebraista
Fűszeres Eszter, gasztroblogger
Hurwitz Devora, rebbecen
Rubin Eszter, írónő
Köves Slomó, rabbi
Oberlander Báruch, rabbi
„A MAGYAR ZSIDÓ TÖRTÉNELEM SZÁZADAI” – TÖRTÉNELMI KURZUS
A ZSTSZ február 6. és május 22. között „A magyar zsidó történelem századai” címmel 12 alkalmas kurzussorozatot indít. Az érdeklődők kedd esténként 19:00 órától másfél órás, interaktív előadások keretében ismerkedhetnek meg az 1000 éves magyar-zsidó együttélés legérdekesebb szeleteivel.
Időpont: Február 6. és május 22. között, keddenként 19:00
Kurzusra való jelentkezés: zstsz.hu/jelentkezes
Előadóink:
Bíró Ákos, történész
Fenyves Katalin, irodalmár – társadalomtörténész
Gerő András, történész
Haraszti György, történész
Kovács András, szociológus
Köves Slomó, rabbi
Novák Attila, történész
Oberlander Báruch, rabbi
Pásztor Tibor, társadalomkutató
Ungváry Krisztián, történész