Deák Andrea és az Adománytaxi Alapítvány nyerte idén a Hanukatalizátor díjat

A zsido.com szerkesztősége gratulál a nyerteseknek.

Tegnap a Bálint Házban átadták a Hanukatalizátor-díjat.

A Hanukatalizátor-Díjjal a Bálint Ház a közösség szolgálatát kívánja elismerni. Kimondott célunk, hogy minél többen, különösen a fiatalok, lássák: értéke van annak, ha egy szervezet vagy egyén aktívan, akár erőn felül tesz a környezetében élő társaiért, tevékenyen részt vesz a közösségformálásban – mondta el a díjról Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója.

A díjat két kategóriában osztották ki:

Az egyéni díj nyertese Deák Andrea kulturális területen hosszú évek óta komoly motorja a zsidó kulturális életnek Magyarországon és a határon túl. Dolgozott a MAZSIKE színeiben, jelenleg a MAZSIHISZ és a Zsidó Kulturális Fesztivál kommunikációs csapatát erősíti. A díjra a Határtalan Kultúra projekt kapcsán jelölték.

Az szervezetek díját a Adománytaxi Alapítvány nyerte el, amely Horn Tamás vezetésével, sok száz önkéntes bevonásával, évek óta a legszegényebbekhez juttat el rengeteg adományt.

A rendezvényen Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház igazgatója azt mondta: a díjat pár évvel ezelőtt azzal a céllal alapították, hogy méltó módon ismerjék el azokat, akik kiemelkedően aktívan veszik ki részüket a zsidó közösségi élet építéséből. Hozzátette: a Hanukatalizátor-Díj súlyát az adja, hogy nem zsűri vagy bizottság ítéli oda az elismerést, hanem maga a közösség szavaz róla.

A Hanukatalizátor-díj korábbi nyertesei egyéni, illetve szervezet/projekt kategóriában:

2012: Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary

2013: Nagy János Ádám / Kibuci Bucik

2014: Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)

2015: Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából kiállítás a Néprajzi Múzeumban

2016: Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása

2017: Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda

zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA