Kóser konyha Falafel: Párve, tojásmentes
Hozzávalók:
2 pohár száraz csicseriborsó (ebben a receptben nem
helyettesíthető konzervvel)
2 fej hagyma
Néhány evőkanálnyi felaprított petrezselyem
6 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt (gluténmentes változathoz csicseriborsó
liszt)
2 kk. őrölt római kömény
Só, bors, őrölt koriander, ízlés szerint
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót átöblítjük, majd 12 órára vízbe áztatjuk. Egy fél nap elteltével leszűrjük, a szemeket alaposan átnézzük, nehogy bogaras legyen. A csicseriborsót aprítógépbe vagy konyhai
robotgépbe tesszük (ha nem elég nagy a gépünk, több
adagban is felapríthatjuk).
Sűrű paszta jellegű péppé dolgozzuk, majd tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát megtörjük
(ezeket a csicseriborsóhoz is adhatjuk, és felapríthatjuk egyszerre).
A lisztet, a sót és a fűszereket a tál tartalmához adjuk, összekeverjük, és nedves kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.
Egy széles serpenyőben felhevítünk kétujjnyi olajat, majd
a forró olajban néhány perc alatt a golyók mindkét oldalát barnára sütjük.
Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, pitában, izraeli salátával, humusszal, tchinával kínáljuk.
Gut Sábesz 2018.12.14.
Jó étvágyat!
ÓBUDAI ZSINAGÓGA
Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 163.
Tel.: +36 30 396 9020
info@obudaizsinagoga.hu
NYITVATARTÁS:
hétfőtől - péntekig 9-14 • szombaton zárva • vasárnap előzetes megbeszélés alapján idegenvezetőnk rendelkezése áll
Egyházi technikai szám: 1287
Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány, adószám: 19663038-1-42
Adomány: 13597539-12302010-00031397
© 2019 • EMIH által fenntartott imaház