Indul a ZSTSZ őszi szemesztere szeptember 12-én

Mindent a zsidóságról az EMIH őszi kurzusa

A Zsidó Tudományok Szabadegyeteme (ZSTSZ) ősztől újra várja a zsidó kultúrára és vallásra nyitott érdeklődőket szeptember 12 keddtől – december 19-ig. Az oktatás során a résztvevőknek alkalmuk nyílik a zsidó tudományok mélyebb megismerésére.

Őszi szemeszterünk főbb témái:

  • Hétfő

1. óra: Zsidó művészet és tárgykultúra Előadó: Cseh Viktor
2. óra: Modernkori vallási kérdések Előadó: Glitzenstein Smulik

  • Kedd

1. óra: Zsidó történelmi személyiségek Előadó: Megyeri Jonatán
2. óra: Zsidóság a gyakorlatban Előadó: Faith Áser

  • Szerda

1. óra: Zsidó világnézet Előadó: Köves Slomó
2. óra: Hetiszakasz tanulás párban, chevruta program Előadó: Oberlander Báruch

  • Csütörtök

1. óra: Talmud Bráchot traktátus Előadó: Oberlander Báruch
2. óra: Kabbala és zsidó filozófia Előadó: Köves Slomó

Aki érdeklődik a zsidó kultúra és vallás iránt, valamint szívesen gyarapítaná tudását a zsidó történelem és hagyományok terén, az igazán érdekesnek fogja ítélni a ZSTSZ óráit. A tanfolyam lehetőséget nyújt a jó hangulatú tanulásra és a zsidó közösségi életbe való bekapcsolódásra.  A két szemeszterből álló, őszi és tavaszi ZSTSZ kurzusok egyedi oktatási módszerének köszönhetően minden órán más-más érdekes téma kerül feldolgozásra, közös vita és beszélgetés során.

Vegyen részt az EMIH képzésén, mélyüljön el a zsidó kultúrában és vallásban a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének őszi kurzusán szeptember 12. és december 19. között.

Jelentkezés: www.zstsz.hu/jelentkezes

ÁTID ÖSZTÖNDÍJAS PROGRAM

Az ÁTID ösztöndíjas program 16-25 éves fiataloknak nyújt lehetőséget a ZSTSZ évközi szemeszterein való ingyenes részvételre, valamint egy külföldi alapítvány jóvoltából, a részvétel és a teljesítmény arányában akár havi 60000 Ft ösztöndíjat biztosít a hallgatóknak. További részletek: atid@zsido.com Tel.: 30/403-0141 , Bánki Artúr.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA