Új helyszín, új program: elindult az Alefkids évad

Az Alefkids ettől az évtől kitör a vasárnapi iskola keretei közül, térben és időben egyaránt. A már megszokott óbudai helyszín mellett már Debrecenben is várják vasárnaponként 10-12 óráig a gyerekeket. Kézműves fog­lalkozások, játékos héber tanulás és ismerkedés a zsidó élet alapjaival – ezzel és még sok meglepetéssel készül minden héten Faigen Smuelrabbi és Riki. A debreceni csoport életét az Alefkids Debrecen facebook – oldalon lehet nyomon követni.

Zsinagógánkban a nyáron gyönyörű új játszószobával bővült az Alefkids központja. A megújult helyiségekben a már megszokott időpontban indulnak október 1-től korosztályos bontásban a programok.

A vasárnaponként 10-12-ig tar­tó vasárnapi suli mellett mostantól hétköznap is zajlik majd az élet a Lajos utcai zsinagóga gyerekbirodalmában. Alefkids (talmud-tóra) ché­der néven hétfőnként és csütörtökönként zsidó napközi indul, ahol az iskolás gyerekek a leckeírás és uzsonnázás mellett angolul is tanulhatnak és megismerkedhetnek a vallás alapjaival.  „Ez egy új program, ezért nagyon rugalmas” – tudtuk meg Hurwitz Dvora rebbecentől, az Alefkids vezetőjétől – „Az angol tanfolyam beszédközpontú, élményalapú oktatás lesz, a vallási tanul­má­nyokkal az EMIH hittan programját követjük, Herrman Judit tankönyvsorozatát használva.”

Hetente két napon 15:30-18:30 között előzetes bejelentkezés után várják a gyerekeket az Alefkids szakértő pedagógusai és ifjúsági vezetői. A napközi 1000 Ft-os napidíját az első hónapban elengedik!

Az óbudai csoport életét az Alefkids facebook – oldalán lehet nyomon követni.

Jelentkezés és további információ:

alefkids@zsido.com

ÓBUDAI ZSINAGÓGA