Lág Báomer, a zsidó misztika ünnepe – Tábortűz, ének, tánc és kerti parti

Ezen a napon, az omerszámlálás 33. napja előestéjén szűnt meg az a szörnyű járvány, amely Akiba rabbi 24 ezer tanítványát is magával vitte. A tanítványok halála feletti gyászt a vidámság, a zene, a tánc az ünnepi evés – ivás váltja fel.

Ugyancsak Lág Báomer alkalmával emlékezünk meg Simon Bár Jocháj rabbiról, a Talmud egyik legkiemelkedőbb tudósáról is, aki egyben egy fontos kabbalisztikus mű, a Zohár szerzője és aki ezen a napon halt meg. Simon rabbi tudása a jogi törvények rétegétől a legmélyebb misztikus titokig átfogja a Tórát. A hagyomány szerint azt kérte, hogy örömünnepeljük meg a jorcájt évfordulóját.

Az ómerszámlálás 33. napján, a peszách és sávuot közötti gyász megszakításának örömén, tarts Te is velünk különleges közösségi programunkon, ahol a lágbáomeri tábortűz mellett piknik, tűzön sütés, ének és tánc részese lehetsz!

Időpont: 2016.05.25 szerda 20:00

Helyszín:                                                                                                                                                                                                              Budapest, III. ker. Árpád fejedelem útja 71. Rozmaring Étterem mellet a Duna parton                                            

Újpesti Torna Egylet Kajak-Kenu Szakosztály Sporttelepe

Megközelítés:  H5 HÉV, Tímár utcai megálló. Gépkocsival a Margit híd felől a Rozmaring Étterem előtt le lehet hajtani, közvetlenül a Duna part mellett.

Rendezvény részvételi díja: 1000 Ft/fő, mely a helyszínen fizethető.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA